Trendsetter in sandwichpanelen en plaatwerk

UITGELICHT PROJECT
 
Project Deloitte, Zwolle
 
 

UITGELICHT PROJECT
 
InHolland, Rotterdam
 
 

UITGELICHT PROJECT
 
IBM, Amsterdam
 
 

Slider

HISTORIE

In 1906 werd in Broekhuizen een houtbewerkingsbedrijf opgericht door dhr. J. Gerats. Aanvankelijk waren de activiteiten van het bedrijf vooral gericht op ambachtelijk timmerwerk. In 1975 kwam de bedrijfsvoering in handen van zijn schoonzoon. Onder diens leiding werd het assortiment uitgebreid.

Plaatmateriaal bewerkte men tot schotten en dit groeide in een later stadium uit tot de productie van sandwichpanelen. In deze periode begon men met groot succes sandwichpanelen te produceren, voornamelijk voor de bouw. Na de overname in 1984 door Aalberts Industries kon GBP weer de noodzakelijke investeringen doen en verhuisde met haar hoofdactiviteit naar Wanssum. Medio 1990 is GBP zich ook op de industrie gaan richten en is minder afhankelijk van de bouw en z’n veel voorkomende conjunctuur schommelingen.

In 1998 is GBP overgenomen door de Dickeninghe groep. In deze groep zitten meer aan de bouw gerelateerde bedrijven welke goed passen bij het profiel van GBP.

Het assortiment van GBP kent drie hoofdgroepen namelijk het bewerken van volkern plaatmaterialen en de fabricage van sandwich- en honingraatpanelen.

GBP geschiedenis